joi, 24 septembrie 2015

Alege decorul de calitate care ti se potriveste

Reprezentantand o modalitate simpla de a transforma o incapere intr-un spatiu placut, perdelele filtreaza lumina si balanseaza celelalte elemente ale decorului.
Incadrate sau nu de draperii, aduc textura, culoare si interes interiorului.
Materialele pentru perdele trebuie sa reflecte personalitatea, gustul si stilul nostru de viata. Tipul materialului ales impreuna cu modalitatea de confectionare sunt factori esentiali care dicteaza asupra aspectului final al perdelelor.

In alegerea acestora trebuie sa tineti cont de destinatia si de tema decorului incaperilor in care vor fi amplasate.

De ce decor atemporal ?
Ca aproape totul, în viața modernă, designul interior este supus modei si tendintelor care sunt intr-o continua schimbare.
Spre deosebire de alegerile de imbracaminte, nu este întotdeauna ușor să ținem pasul cu cele mai recente capricii ale modei atunci când vine vorba de stilul de amenajare din locuintele noastre.
Un design interior de buna calitate necesită o investiție semnificativă de timp și bani, așa că de cele mai multe ori transformarea radicala nu reprezinta o optiune.
Cum realizam un decor pentru un living, o bucătărie sau un dormitor, care va rezista testului timpului ?
Cheia este sa optam pentru un aspect atemporal, care va rămâne fidel stilului și gusturilor noastre, indiferent care ar fi tendințele momentului.
Designul atemporal însemna lucruri diferite pentru oameni diferiți, și de multe ori funcționează cel mai bine atunci când este construit in timp.
Calitatea  produselor –  o insusire care nu se demodeaza
Indiferent ca este vorba despre alegerea pieselor de mobilier, a materialelor textile pentru perdele si draperii, tapiterii, sau a tapet, calitatea este esentiala, inseamna rafinament si eleganta.
Nu faceti compromisuri cu privire la acest aspect. Asigurati-va ca produsele achizitionate sunt de buna calitate. Va costa mai mult refacerea sau chiar inlocuirea lor.
Culorile neutre – folosite ca baza in designul interior
O paletă de culori neutre va poate ajuta să creați o eleganta atemporala.
Alb, negru, gri in diverse nuante, maro, crem, bej sunt culori care pot fi integrate oricarui stil de design interior .

Asa ca, daca doriti sa aveti patru perne, nu renuntati la idee , doar ca este de preferat sa alegeti doua  dintre acestea intr-o culoare uni si celelate doua cu model pe ambele fete.
Dimensiunea canapelei,a fotoliului sau a scaunului sunt cele care influienteaza numarul pernelor decorative. Daca pentru a va aseza confortabil va fi nevoie sa le mutati, probabil ca este un exces.
Pe o canapea foarte mare vor fi de ajuns cinci perne, dar cele mai multe canapele arata bine doar cu trei.
Pentru un scaun mic folositi o singura perna in timp ce pentru un fotoliu puteti folosi doua.
Binenteles acesta este doar un sfat . Daca doriti sa folositi un numar mai mare , urmati-va instinctul
In decoratiunile interioare exista o regula conform careia orice incapere are nevoie de putin negru.
Folosirea negrului adauga un punct de focalizare ce defineste look-ul sofisticat al unei camere.
Negrul in accesorii,corpuri de iluminat,ornamente sau intr-o piesa indrazneata de mobilier va atrage atentia si va imbunatati orice schema de decor. Va deveni  un contur care evidentiaza anumite zone si obiecte din locuinta.
Materialele  textile folosite pentru perdele, draperii, tapitarea mobilierului si confectionarea de perne decorative joaca un rol important intr-un design ce incorporeaza cu succes  albul si negrul.
Ferestrele decorate cu perdele si draperii albe si negre tind sa evoce un aer sofisticat cu o atitudine moderna de ultima ora.
Este de preferat sa pastrati consistenta temei  in toate elementele cuprinse in intreaga unitate a ferestrei incluzand tamplaria, sistemele de prindere (galerii sau sine),ciucurii,perdelele si  draperiile.

Va asteptam in showroom-ul Cromatique din Bucuresti, strada Occidentului,nr 42,sector 1. Veti gasi produse de calitate pentru elegante decoruri interioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu